Grøn omstilling og bæredygtighed

Previous
Next

Vi skal passe godt på vores klode, derfor skal vi forlæns ind i den grønne omstilling og være velforberedte.
Vi skal tænke i alternative muligheder og løsninger, men også være modige og ambitiøse i vores beslutninger. 

Køge kommune skal bidrage til den grønne omstilling og nedbringe deres co2 forbrug ved at tænke innovativt og fremsynet.

Mit fokus vil være på at vi målrettet siger mod:

  • En grønnere energiforsyning.
  • Styrkelse af den offentlige transport.
  • Omstilling til grønne drivmidler, både i forhold til at styrke lade-infrastrukturen, samt ved at arbejde for at kommunens egne biler, busser og renovationsvogne bliver grønnere. 
Indkøb og byggerier

Derudover kan vi som kommune bidrage yderligere ved at indtænke bæredygtighed ind via større og mindre fremtidige indkøb og anskaffelser. Det gælder både i byggerier, der skal være mere bæredygtige, men også helt ned til valg af den enkelte “kuglepen”.
Vi bygger et dagtilbud om året de næste mange år. Det vil betyde rigtig meget, hvis man kombinere bæredygtigheden med tiltag, som dagtilbuddene kan bruge til leg og læring.

Klimasikring og skatermiljøer

Når der skal klimasikres rundt omkring Køge Kommune, kan vi med fordel overveje at indtænke skatermiljøer eller lign., der kan understøtte en aktiv tilværelse, samtidig med at vi passer op miljøet.

Central sortering af affald

Det er fint at vi sortere vores affald hjemme i de lokale husholdninger, men det er ikke optimalt, kvaliteten er lav og vi bliver derfor nødt til at tænke i alternative muligheder, hvis vi skal sikre en højere genanvendelsesgrad. 

På sigt vil det være mere hensigtsmæssigt med en grovsortering i de private husholdninger, hvorefter finsorteringen sker centralt via robotter, der kan detektere og sorterer langt bedre, end vi mennesker kan. Den udvikling, vil jeg meget gerne arbejde for, hvis jeg bliver valgt ind i Byrådet i Køge.

 

Nedtælling til valgdagen: Husk at stemme personligt!

Days
Hours
Minutes
Seconds